Aaro Kustaanheimo

Tuliasedirektiivi ja Suomen laki 4

Toivotan kaikki ihmiset tervetulleiksi mukaan kamppailuuni ampuma-aseiden lippaiden ja patruunavöiden hallussapidon kriminalisointia ja illegalisointia vastaan.

Haluan kuitenkin välttää häiritsemästä asiallani sellaisia henkilöitä, jotka eivät siitä halua tietää.

Jos ette muuten ole kiinnostuneita asiastani voisitte kannattaa tavoitettani ehkä seuraavasta syystä.

Lippaiden hallussapidon kieltäminen heikentäisi todennäköisesti yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Kun suuri määrä tällä hetkellä laillisia esineitä päätyisi laittomille markkinoille, niin se laajentaisi kyseisiä markkinoita ja muun muassa helpottaisi laittomien aseiden ja laittomien huumeiden saatavuutta. Poliisillakin olisi tärkeämpää tekemistä kuin lippaiden hallussapitoon puuttuminen.

Osoittautui ilmeisesti virheeksi jäädä odottelemaan tarkempia tietoja uudesta lakiesityksestä, jonka olisi tarkoitus tulla voimaan ensi syyskuussa. Kyseinen laki tulee todennäköisesti kieltämään ja rankaisemaan uuden asedirektiivin nimissä paljon enemmän, kuin mitä direktiivi tarkkaan ottaen vaatii. Olen alkanut ajamaan entistä fanaattisemmin poliittista tavoitettani estää ampuma-aseiden lippaiden hallussapidon määrittely rikokseksi tai edes laittomaksi. Olen pettynyt siihen, että sisäministeriö ei ole vieläkään julkaissut hallituksen esitystä aseiden syöttölaitteita koskevasta laista. Hallituksen esitystä laista ei käytännössä voi kommentoida eikä parannella, kun sitä ei voi edes lukea. Sisäministeriö on arvioinut esityksen esittelyviikoksi vasta viikon 25, jolloin aikaa keskustelulle sen sisällöstä jäisi ennen eduskunnan kesätaukoa alle kaksi viikkoa.

Luulen että on parasta edetä asiassa monella rintamalla, muun muassa tehdä avoimen ministeriön sivuille parempi lakiesitys, lobata kansanedustajia, valmistautua tekemään kansalaisaloite, tiedottaa valmisteltavasta kansalaisaloitteesta ennen sen tekemistä että sille saataisiin nopeasti paljon allekirjoittajia, olla valmiina kommentoimaan hallituksen esitystä. Tärkeintä kuitenkin on tiedottaminen asiastani oikeille henkilöille.

Yritän nyt rekrytoida vapaaehtoistyöntekijöitä mukaan avoimeen lainvalmisteluun Avoimessa ministeriössä. Kiireessä olisi parempi tehdä avoimena talkootyönä kelvollinen lakiesitys ja tiedottaa asiasta, niin että olisi valmiina paljon allekirjoittajia, kuin tehdä aloite lainvalmisteluun ryhtymisestä. Kiireessä olisi parempi tehdä avoimena talkootyönä kelvollinen lakiesitys ja tiedottaa asiasta, niin että olisi valmiina paljon allekirjoittajia, kuin tehdä aloite lainvalmisteluun ryhtymisestä. Kansalaisaloiteoikeus ei koske kansainvälisten velvoitteiden rikkomista, jos olen oikein ymmärtänyt. Käsitykseni mukaan kansalaisaloiteoikeuden piiriin kuuluisi kuitenkin direktiivin täytäntöönpano mahdollisimman harmittomasti. Omatekoista lakiesitystä voisi myös tarjota puolueille ja poliitikoille. Avoimen ministeriön osoite on https://avoinministerio.fi/ .

Miten voitte auttaa asiassani? Jos olet koodaaja niin voit yrittää kirjoittaa lakiesitystekstiä Avoimen ministeriön sivuille.

Silloin on hyvä mainita tekstissä, että toiset saavat plagioda tekstiä omaan lakiesitystekstiin. Lakien kirjoittaminen muistuttaa jossain määrin tietokoneohjelmien koodaamista. Oletan että tekstin pohjaksi saa kopioida voimassaolevaa lainsäädäntöä http://www.finlex.fi sivuilta ja myös tekstiä direktiivistä https://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/?qid=1524389497026&uri=CE....

Jos osaat lainvalmistelua niin voit tulla mukaan Avoimeen ministeriöön lakien kirjoittamiseen, toivotan myös osaamattomat tervetulleiksi.

Jos sinulla on harrastus, jonka voit väliaikaisesti lopettaa niin voit keskeyttää sen ja tulla mukaan.

Jos olet juridiikan asiantuntija niin voit kommentoida toisten lakiesitystekstejä, esimerkiksi siitä täyttävätkö ne mielestäsi direktiivin vaatimukset.

Jos olet videopeliaddikti voit yrittää lopettaa väliaikaisesti videopelien pelaamisen ja lukea juttujani aiheesta ja kommentoida niitä omasta näkökulmastasi.

Voit ehkä tiedottaa asiasta kiinnostuneille, esimerkiksi jakamalla sosiaalisessa mediassa.

Voit osallistua keskusteluun asiasta keskustelupalstoilla, toisilla keskustelupalstoilla saa kirjoittaa nimimerkillä.

Voit lobata kansanedustajia, esimerkiksi kertoa, että et halua luopua lippaista. Käytä kuitenkin ehdottomasti kohteliasta kieltä. Vihaposti ei aja asiaa. Sen että kannattaako kansanedustajia suositella vastaamaan jaa vai ei tietää vasta kun esitys julkaistu tai ehkä vasta sitten kun se on äänestystä vaille valmis.

Voit lähettää palautetta aiheesta minulle sähköpostilla. Sähköposteissa on hyvä erikseen mainita, haluaako niiden päätyvän julkisuuteen vai haluaako, että minä en niitä julkaise. Jos aivan erityisesti et halua viestejäsi tästä aiheesta minulle julkisuuteen, niin suosittelen lähettämään ne tekstiviesteinä joihin on selvästi kirjoitettu, että ne eivät saa päätyä julkisuuteen.

Jos tiedät sellaista sisäpiiritietoa aiheesta, jonka voit laillisesti kertoa niin voit sen kertoa julkisesti sivuillani tai keskustelupalstoilla tai lähettää sen minulle.

Tiedottaa aiheesta laajalti. On kuitenkin hyvä välttää häiritsemistä asialla henkilöitä jotka eivät siitä halua kuulla.

Antamalla palautetta tästä aiheesta minulle. Asiallinen kielteinenkin palaute on minulle tervetullutta.

Olemalla valmiina allekirjoittamaan kansalaisaloite. Aikaa sen allekirjoittamiseen saattaa jäädä kovin vähän.

Olemalla valmiina osallistumaan keskusteluun hallituksen esityksestä. Siihen voi valmistautua lukemalla kirjoituksiani ja seuraamalla tilannetta sivuiltani. Myös muista lähteistä on hyvä ottaa selvää aiheesta.

Huomauttamalla minulle jos rikon käyttöehtoja, sääntöjä tai lakia erehdyksessä. Nyt kiireessä en jaksa niitä ehkä tarkkaan lukea. Siitä että kommenttejani poistetaan tai merkitään roskapostiksi, en voi päätellä sitä miksi niin on tehty.

Asiaani ajaisi jos muutkin kirjoittaisivat aiheestani Uusi Suomi verkkolehden http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ blogipalveluun. Sopisi tästä kirjoittaa myös paperisiin sanomalehtiin ja aikakauslehtiin.

Kaipaan mukaan kamppailuuni asiani puolesta henkilöitä, jotka osaisivat auttaa teknisissä ongelmissa. Tällä hetkellä haluaisin vaihtaa blogini osoitteen muotoon http://aarokustaanheimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/  http://aarojuhanakustaanheimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/ osoitteesta.

Facebook-sivuni jolla yritän ajaa asiaani on https://www.facebook.com/asepolitiikka/ . Suuri osa tästä tekstistä on itseplagioitu siellä olevista kirjoituksista. Siellä on myös linkkejä tähän aiheeseen.

Perustin myös https://asepolitiikka.blogspot.fi/ blogin. Aion julkaista täällä julkaisemani kirjoitukset myös siellä.

Sähköpostiosoitteeni on aarokustaa@gmail.com .

Puhelinnumeroni on 358468436279

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Parhaiten saattaisit saada tietoa asiasta tiedustelemalla direktiivistä ja siihen liittyvistä aselain muutoksista Jussi Halla-aholta.

Halla-aho ei ole hoblofoobikko, joten hän pystyy tulkitsemaan muutosesitystä aseharrastajien kannalta puolueettomasti.

Toimituksen poiminnat